Arxiu de la categoria: Receptes

Xips de col kale

La col ploma (o col kale) que tant de moda està últimament per fer sucs verds, també es pot cuinar com els altres tipus de col. Avui però, la recepta que us proposem és una mica diferent. Es tracta de convertir una col en un pica-pica d’aperitiu.

Xips de col kale

Xips de col kale

Ingredients:

Col ploma, oli d’oliva i sal (o un altre condiment).

Preparació:

Primer de tot, com que es tracta de fer el més semblant a unes patates fregides, hem de treure la part més gruixuda de la col, que no quedaria ben cuita i no seria agradable en un aperitiu. Per tant tallem les fulletes i no farem servir el tronxo central de la col. Les rentem bé i les eixuguem encara millor; per anar bé no han de quedar humides. Després hi tirem un rajolí d’oli d’oliva al damunt i, amb les mans i com si els hi féssim un massatge, l’escampem per les fulles.

A continuació les escampem en una safata i les posem a gratinar al forn a uns 200 graus. En menys de 10 minuts ja les tindrem d’un color torradet, els hi podem donar la volta i deixar-les uns minutets més. Sobretot hem de vigilar-les molt, si ens posem a fregar plats o a veure la tele, segur que se’ns cremaran.

Un cop veiem que ja tenen un aspecte cruixent, les traiem del forn els hi tirem una mica de sal, curri, o el condiment que més us agradi i les tindrem llestes per menjar.

Ja podeu veure que és una recepta molt i molt fàcil i es prepara en un moment.

Bon profit!

 

Amanida d’estiu amb bacallà

Aquesta amanida d’estiu amb bacallà que us proposem us solucionarà un primer plat en un moment. Després el poseu a la nevera i llestos. Ben fresqueta ens farà passar una mica la calor d’aquests dies.

Amanida d'estiu amb bacallà

Amanida d’estiu amb bacallà

Ingredients:

Tomàquet, ceba, bacallà esqueixat dessalat, olives negres, oli i sal.

Preparació:

La preparació d’aquest plat és ben simple. Només hem de fer una capa de tomàquet d’amanir tallat primet, afegir-hi una mica de ceba tallada fina, al damunt el bacallà ben esqueixat i per acabar, les olives negres. Podem decorar el plat amb una mica de julivert. Després hi afegim un bon rajolí d’oli ecològic i sal.

Bon profit!