Arxiu de la categoria: Activitat

Nova botiga a Sants

Visita virtual a la nova botiga a Sants del Capità Enciam. Per que els qui encara no hi heu passat us en feu una idea.

La botiga del Capità Enciam és al carrer Galileu 139 del barri de Sants de Barcelona, tocant a Les Corts.

Com podeu veure, a la botiga principalment hi trobareu fruita i verdura ecològica, de temporada i de proximitat. La gran majoria del producte que tenim el portem directament dels Horts de Ca n’Alegria, al Baix Llobregat. Pràcticament cada dia hi trobaràs fruita i verdura fresca i acabada de collir.

A més, com a complement tenim altres productes ecològics. Com ara vi del Garraf i de la Terra Alta; pasta blanca i pasta integral de blat o espelta del Moianès; arròs del Delta de l’Ebre; cerveses artesanes del País Valencià; sucs de fruites, de tomàquet, oli, té, xocolata i més cosetes que anirem portant…

Passeu per la botiga! encara que sigui per tafanejar 😉

 

 

Menjar ecològic en temps de crisi

Menjar ecològic en temps de crisi. És el títol d’aquest article que el Capità Enciam vol compartir amb vosaltres,  el trobem força interesant .

En poques línies ens dóna unes claus per entendre que comprar productes de temporada i de proximitat hauria de permetre’ns menjar més sà, no més car, i a més protegir el nostre entorn natural i l’economia local.

Menjar ecològic en temps de crisi

Menjar ecològic en temps de crisi

 

Si esteu interessats en menjar fruita i verdura ecològica i de proximitat a la web del Capità Enciam teniu la possibilitat de demanar tant una cistella amb productes que us recomanem setmanalment, com fruita, verdura i d’altres productes ecològics per separat.

Web del Capità Enciam

Web del Capità Enciam

Promoure el menjar ecològic a les escoles

Promoure el menjar ecològic a les escoles

L’alimentació ecològica està encara poc estesa en el nostre país, i les escoles no en són una excepció. Encara no som conscients de les virtuts que te l’alimentació ecològica i de proximitat. Tant pel que fa a la nostra pròpia salut, la salut del nostre entorn natural, com per la sostenibilitat del teixit productiu d’agricultors i ramaders de les nostres zones properes.

En gran majoria dels menjadors escolars del nostre país els aliments són precuinats, venen de molt lluny, no són de temporada, estan cuinats de maneres no gaire saludables i tenen excés de proteïnes. En alguns països europeus el menjar ecològic està molt estès i fins i tot és obligatori.

Per promoure el menjar ecològic a les escoles de Catalunya s’ha creat l’Associació Menjadors ecològics.

La idea final o objectiu d’aquest projecte és donar la formació necessària i assessorar a tots els agents implicats en aquest canvi de cultura alimentaria i de comportament. Des dels productors fins a tots els implicats a les escoles. S’ha engegat una iniciativa de micro-mecenatge a Verkami per aconseguir els diners per posar aquesta iniciativa en marxa. Feu un cop d’ull i animeu-vos a col·laborar si us sembla interessant, el Capità Enciam ja hi participa.

Promoure el menjar ecològic a les escoles

Promoure el menjar ecològic a les escoles