Matí a Collbató

Aquest matí l’hem passat a Collbató. Hem anat a fer una visita als camps ecològics dels Horts Ca n’Alegria, col·laboradors i proveïdors de la botiga del Capità Enciam.

El contrast amb l’ultima visita, en plena primavera, és considerable. Només d’arribar, a primer cop de vista, comproves com s’alenteix la vida al camp quan arriba el fred. És final de tardor i no se senten ocells, no volen mosques; només s’arrossega algun cuc despistat  i  unes quantes formigues que aprofiten fins a l’últim moment per omplir de menjar els seus caus. A més, els arbres estan despullats i la mala herba molt i mooolt baixeta.

Encara i així hem pogut aprofitar per collir els últims fruits que ens han deixat  els ametllers, ja ben pelats, com tots els fruiters dels camps.

Ametlles de Collbató

Ametlles de Collbató

 

Ametllers pelats

Ametllers pelats

Ben a prop, els seus veïns els presseguers…

Presseguers dormint

Presseguers dormint

…i una mica més enllà, els cirerers…

Camp de cirerers

Camp de cirerers

…ja estan adormits, esperant la propera primavera per donar-nos fruits.

I tot passejant pels camps, hem vist que a punt a punt d’acabar-se la tardor,  ja estan preparant el rec del tros on plantaran les mongeteres del proper any. Els hi espera molta feina encara durant les properes setmanes.

Futur camp de mongeteres

Futur camp de mongeteres

I també hem trepitjat el camp que, dintre de no massa temps, estarà tot plantat de patates.

El tros de les patates

El tros de les patates

Un matí fantàstic als peus de Montserrat. I com que ens ha acompanyat un solet molt agradable, la veritat és que ho hem passat força bé. Ara només ens queda esperar al proper any per que la feina dels Horts Ca n’Alegria doni fruits i en puguem gaudir a casa del Capità Enciam.

 

Deixa un comentari